Ciasto kakaowe w wersji fit. Oto przepis
![Magdalena Tokaruk](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/15086237-120535618287850-44d0598.jpg)
Dzielę się z Wami przepisem na jedno z ulubionych fit ciast, które sprawdza się zarówno u moich podopiecznych słodyczoholików, jak i u mnie w domu. Jest szybkie, smaczne i niskokaloryczne.
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.fitness.wp.pl/11700843-102417671094948-72ad11d.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ciasto fit kakaowe — przepis
Składniki:
- 240 g ugotowanej fasoli czerwonej (ewentualnie z puszki, dokładnie przepłukana na sicie);
- 1 dojrzały średni banan ok.120 g;
- 2 średnie jaja;
- 2 łyżki oleju kokosowego;
- 3 łyżki kakao naturalnego;
- 1 łyżeczka cynamonu;
- 2 łyżki ksylitolu (ewentualnie miodu);
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej;
- owoce do dekoracji np. żurawina/gruszka/śliwka.
Fasolkę, obranego banana, jaja, olej, kakao, cynamon, ksylitol i sodę miksujemy na gładką masę. Wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy żurawiną lub układamy plasterki gruszki/śliwki – równie świetnie smakuje! Pieczemy ok. 35–40 minut w temperaturze 180 stopni (opcja termoobieg).
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł ma 5 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze